Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
28.08.2008 11:42 - И футбола, като всичко останало
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2807 Коментари: 11 Гласове:
0



Левскар съм. Който иска да вика осанна, който иска – разпни го. И баща ми беше от “Левски”, и дядо ми – какво да се прави, стар клуб. От много години не ходя на мачове. Който е висял по стъпалата на старите трамваи, който се блъскал на касите на стадиона, който е люпил семки по трибуните, който е ходил на мач с приятели, които са от противниковия отбор, ще ме разбере. Пиша този постинг, защото състоянието на двата клуба “Левски” и ЦСКА винаги е било показателно и за състоянието на обществото и това не е мое откритие. Пиша и защото ме удиви перфидната наглост на играчите и ръководството на клуба. След първият мач, победени от неизвестните, но нахъсани играчи на “БАТЭ” от гр. Борисов “нашите” вместо да наведат глава и да се смушат между седалките, започнаха да дават интервюта, в които изобилстваше: “На всеки може да се случи.”, “Бяхме по-добри, но... такава е играта.” и все в този дух. Едни мили, усмихнати “играчи”, очевидно не уморени. К’во толкоз е станало? Я да си се метнем на количките – знаете какви; да си вземем мацките – не се знае кои, но се знае какви; да си отидем в любимото заведение – знаете кое; да хвърлим по някое левче – знаете колко, но все пак - представител на средната класа би се радвал на такъв годишен доход; да... и т.н. Може да се напише още много, но има ли смисъл?! Какво да пиша за хора без капчица спортна злоба, без цел – във футбола де, без срам? Велев – сега той бил треньор, след вторият мач, когато отново паднаха с един гол, а от двата мача те не вкараха нито един на противника!, запя същата песен: бяхме по-добри, владеехме положението и т.н. Като в оная приказка: Мамо, мамо! Аз се дърпах, ама той ме надупи! Ми пък к’во – да ми скъса новите дрешки ли?! От цялата драма, а и от преди това, мога да си направя изводите: - собственика/ците на клуба са глупаци - влагат пари в много, ама много губещо предприятие; - ако не са глупаци, то са перачи на пари – иначе щяха да броят всеки лев, като нормален собственик на нещо, и при липса на резултати нямаше да плащат. Щяха да изгонят тези “играчи” и да наемат такива, които могат и искат да играят футбол! За келешите, които сега носят клубната фланелка – какво?! Ами нищо. Не бих им дал и кучето да ми разходят. Ще му изядат яденето, ще го продадат, а парите ще изпият...


Тагове:   останало,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Се ла ви. . . Бегло си спомням това ...
28.08.2008 11:56
Се ла ви...Бегло си спомням това време, но то помня. Левскар съм и аз, но снощи не гледах мача. защото не исках да се унижавам. И футбола, Слави, е като всичко останало. Тези, за които говориш в последния абзац са навсякъде....
цитирай
2. valsodar - Забравиха, че футбола е игра
28.08.2008 12:18
Забравиха, че футбола е игра , а в играта се иска страст за да стане добра.
Отдавна у нас не се играе футбол, заради самия футбол, а заради парите, благинките и славата , които го съпътстват.
За това е и текущото деридже на футбола и предизвестените скандални разкрития на реферите за масово манипулиране на футболните срещи :)))

Истинската футболна игра, отдавна е изчезнала с появата на мутрите , ланците и черните мерцедеси в нея ! :)))
цитирай
3. lelya - Славунчо, не исках да тревожа не...
28.08.2008 12:40
Славунчо, не исках да тревожа нежната ти левскарска душевност с тъпи, женски, лаишки коментари, но нещо тези дни съм нахална, така че ме извини. Мъжът ми е отвратителен, гледа футбол (не ходи за риба, то не може всички лоши работи на едно място), но е кротък човек, не е запалянко, няма любим отбор, но снощи и той горкият излезна от равновесие. В яда си дори реши, че това с ЦСКА, наистина е номер на Батков заради парите от шампионската лига, ама да са ти под носа тези пари и да не ги вземеш...май за перналня става дума тука. Иначе коментарите...!!!

"Вратарят вижда тези момчета за първи път"
"Стадионът прилича на сметището в Цалапица"
цитирай
4. tomich - Каквато е държавата, такъв...
28.08.2008 13:36
Каквато е държавата, такъв ние и футбола, Слави, тотален материален и морален разпад! Страх ме е да си помисля до къде ще доведе това падение на традиции, професионализъм и морал. Тежко ни!!
цитирай
5. slavuncho - Е, май в постинга пиша, че само не ходя, но
28.08.2008 13:45
фактически и не гледам мачове. С много малки изключения за световните отбори. Но не го приемам като достатък. Убеден съм, че на мъжете и един недостатък ни е достатъчен, а ако го нямаме, ще ни го вмените и след кратко, но съдържателно брачно съжителство, ще повярваме, че ни е присъщ от рождение :)
Та да се върна на мача - то защо да го гледаш - достатъчно е да видиш резултата и коментара на треньора! За коментаторите - футболни и по другите спортове разговора е дълъг и емоционален, но с две думи - пълни боклуци! Такова чудо и да го търсиш не можеш да го намериш, а ако го намериш трябва да го утрепаш да не се мъчи, а те ги "пускат" и по телевизията!
Собственика, ако харчеше свои пари, нямаше да купи български футболен отбор. То все едно да си купиш фабрика на 9.ІХ.1944 г. Ако все пак го е купил от глупост, то отдавна да го е продал, ама...
цитирай
6. slavuncho - @tomich
28.08.2008 14:01
Ами отиваме към освобождаване на територията. Тези, дето сме по-стари, още малко и ще си отидем. По-младите отиват в чужбина и аз не ги осъждам. В крайна сметка и животното гледа къде храната е по-добра, къде има покрив и не го бият. Патриотизъм - хубаво, ама на гол гъз дава лоши резултати...
Май ще станем като циганите - ще ни има навсякъде по света, но без своя държава и т.н., и ще ни подритват, и ще ни се подиграват...
Мисля, че единственото ни спасение е в лидер/ка, който да ни извади от блатото.
Партии, движения и всякакви други кикимори няма да ни оправят.
Тук са естествените опасения от диктатура, от излъганите надежди към царя, примерно, но не виждам друг изход...
Бойко Борисов за малко даде някаква надежда, но по бързо и от царя даде фира. Представяш ли си - неформален лидер! Това само в Комсомола го имаше на времето!
На нас ни трябва формален лидер, който да разтърси българите - не нацията, и да се оправим ако можем. Пък като не можем - колко народи са останали само в историята... Защо ли?
цитирай
7. gothic - Слави, всяка нация има периоди на ...
28.08.2008 17:09
Слави, всяка нация има периоди на възход и упадък. първият голям български упадък е бил през14-ти век. Всички знаем какво се е случило тогава. Важният въпрос е какво ще се случи при настоящия голям упадък....
цитирай
8. slavuncho - @gothic
28.08.2008 17:24
Ами или ще се затрием, което е малко вероятно, или ще се оправим. Честно казано обаче оправянето след 20-30 години не ме устройва. И аз , като всеки, искам да живея добре сега. Утре... я камилата, я камиларя, както се пееше в една песен :)
цитирай
9. gothic - Що бе пич? След трийсе! Кво му е? Ти на ...
28.08.2008 18:06
Що бе пич? След трийсе! Кво му е? Ти на осемдесе и кусур, аз на седемдесе и кусур. Ебаси купона! Мадами, уис...(пардон, виагра)...лайф бе братче, не жызнь...Че на Хю Хефнър кво му е? Да не сме по-долу?
цитирай
10. slavuncho - Дай Боже! Но защо ли не познавам сравнително здрав
28.08.2008 18:48
човек роден след 1940 - 45 година...
Абе, каквото дойде, а между уиски и виагра предпочитам ракия - действа ми многопосочно :)))
цитирай
11. gothic - И с мене така. . . жената знае :))))))
28.08.2008 18:58
И с мене така...жената знае :))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 199409
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив