Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
04.08.2008 20:04 - Гей ли е Сер-гей или диджей?!
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1813 Коментари: 7 Гласове:
0



Не знам. Не го познавам. Но ми писна от крайният примитивизъм и инфантилност на тези, които залагат на подобна игра на думи. Представям си за колко тъпи и елементарни трябва да мислиш хората около и под себе си, за да използваш в пропагандата на своите идеи подобни приоми. Подобен воаяж имаше около фамилията му Стани Шев. Обвиниха го, че е роден в бившия СССР! Представяте ли си какъв проблем?! Пирински - роден в Ню Йорк, нямаше как да бъде оплют -Ню Йорк е това! За това измъкнаха отнякъде името Зайков. Голям майтап. Голямо плюене! Помните ли Милко КАЛЕВ Балев! Произнасяха го като мантра по митингите. Калчо, приятелят на Ян Бибиян, сигурно се е скрил дълбоко, дълбоко между кориците. Знае ли, добрата душа, на кой какво ще му скефне?! Костов го гризаха, че бил циганин – матов му бил тена! Като че ли българите основно сме руси, бели, високи и синеоки та той просто изпъква сред тълпата. Че изпъква, изпъква, но с друго... За теменужката и костенурката – същата работа. Останалите отглеждаме най-вече орхидеи и гепарди... Какво мислите за гаврите на Трифонов с Калина, дъщерята на Симеон? Колко гласа се надигнаха срещу въпиещата простотия на шоумена. Кой се сети, че и той има дете и някой простак, случайно попаднал под прожекторите, може да дрънка каквото си иска безнаказано за него?! А, помните ли още - посинели и почервенели другари, Филип Димитров. Най-оплютият политик-гей, според мълвата народна. А да ви направи впечатление, че той постъпи най-мъжки от всички мъжкари дето трият задници по парламента и др. елитарни места на политическия елит! Поиска Вот на Доверие – забележете!, и по парламентарен път - забележете!, “предаде” властта. Когато обяви, че напуска политиката каза и – по-мъжки, го направи. Излезе от парламента с високо вдигната глава и за това му се възхищавам! Мога да пиша за политиката, която политиците водят. Ако я одобрявам – да ги подкрепя. Ако не я одобрявам – да ги критикувам. Мога и да не знам кой е кой е и да не ме интересува. Останалото са каруцарски шеги на подпийнали папагали. Който ме разбрал – разбрал! Който не е – негова си работа...


Тагове:   диджей,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lelya - Обаче много върви оплюването, д...
04.08.2008 20:33
Обаче много върви оплюването, добре се харчи. Не само по медии, но и по блогове дори.
цитирай
2. kalbotobg - ...
05.08.2008 05:38
.... Еми прав си ,не те дразни само тебе. Клюките си оставатат клюки. Понякога си мисля, бабите на село дето се събирали едно време на "разговорка". Дали пък не са първите "медийни" труженици?! ... Това обаче дето turbo4 го написа си е стара истина. :)
цитирай
3. slavuncho - Така де, колеги, но нали знаете кои вестици се харчат най-много!
05.08.2008 08:50
Шок и Шоу! И това не е само заради цената. Веднъж взех да прегледам една от тези медийни придобивки. Е, прощавайте - не съм целомъдрен, не съм светец, но написаното там не е за нормални хора. Да ме прощават четящите ги. Какво е удоволствийцето да разбереш, че някой от кумирите на детството ти е бил педераст?! Какво като прочетеш кой, с кого, къде и как е правил секс?!
Като че ли това е някаква "човещинка"! Инак не мога да си представя как средно интелигенти хора гледат разните "риалити", които очевадно са режисирани, следят ги с интерес, коментират ги...
Пак подчертавам - не съм светец и не се опитвам да пърхам интелигентно над главите на останалите, но трябва да има някакви граници - поне заради собственото ни достойноство!
цитирай
4. valsodar - Не е случайно !
05.08.2008 10:00
Първо, че пропагандата често използва черни реклами, второ че на хората им харесва да видят недосегаемите принизени до нивото на простосмътните.
Никак не е случайно и че когато започна шоуто на Албена Вулева бе с изключително висок рейтинг и гледаемост.
Едната крайност винаги е водела до друга.
Така че, ако се позамислим случващото се е очаквано и логично.
Ако искаме да не се случва, то просто политиката у нас трябва да придобие човешки облик и да слезе от пиедестала си.
цитирай
5. gothic - Специално за Шок и Шоу. Преди време ...
05.08.2008 10:01
Специално за Шок и Шоу. Преди време четох интервю с издателя им. Той твърдеше, че в тях умишлено се използва речника и артикулацията на простолюдието. Бая се зачудих. Защото аз по никакъв начин не се имам за принадлежащ към "сложнолюдието", пък такъв весник не съм докосвал до сега. Има и още нещо. Всички медии тръбят, че са призвани да задоволяват вкусовете на читатели/слушатели/зрители. Тая мантра се подема и от много творци от всички жанрове. Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Твърдо вярвам, че истинската медия (истинския творец) не следва вкусове а ги СЪЗДАВА. Но това май няма да го видим скоро тук....
цитирай
6. slavuncho - Така е приятели! И това е обидното!
05.08.2008 11:40
Хиперболизацията на някои качества, телесни и поведенчески особености или отъждествяването им с определени животински видове не е от днес.
Васил Кунчев не е наречен Левски само заради скока, който е направил, но и за ред други качества, които ни внушават да си го представим като царя на животните. Ако живееше в Австралия щяха да го нарекат Кенгуру - и то скача, а доколкото знам е и доста борбена натура. Но каква представа щеше за създаде в българите от ХІХ в., пък и сега.
Виждате, че съвременната масова култура създава стереотипи. Лошите винаги са грозни, груби, с малки зли очи, чернокоси :). Добрите са перфектни красавци, с изваяни тела, поглед на загрижен елен, задължително - руси! В такива случаи винаги припомням Квазимодо, но той се е родил под перото на гений, докато днешните сценаристи на филми, шоа :) и какво ли не просто не искам да коментирам... Тук не съм много съгласен с gotic, защото и те създават вкусове, за което им се плаща.
Виждате какво е масовото съзнание в днешния "западен" свят. Какъв акъл трябва да имаш за да даше 14 000 000 долара за снимките на две хлапета - наследниците на Пит и Джоли?! Да са им живи и здрави, ама... А ние драскаме да станем като тях!
Все още се спасяваме от дресировката - светва синя лампа - само левски, светва червена - само ЦСКА, двете заедно - отиваш да спиш, примерно, но до кога!
цитирай
7. gothic - Докогато, както някой беше напи...
05.08.2008 15:54
Докогато, както някой беше написал, почнем да правим разлика между това да имаме глисти и това да имаме мнение. Като използвам множествено число имам пред вид обществото като цяло...И като написах това в главата ми тутакси изплува поговорката, че сит добитък и гладен народ най-лесно се водят. Колко вярно, за жалост...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200538
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив