Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.07.2008 08:42 - Извинение
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2483 Коментари: 15 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уважаеми съблогъри! Не съм се съмнявал във вашия разум и предишния ми постинг “Без коментар” не бе тест за вашата интелигентност. Исках да изпробвам машината за слухове, но явно трябваше да измисля нещо по-засукано. Въпреки това, все още не съм си изтеглил “спестяванията” от банката. Все още пия ракия, а не йод и съм потресен от хорското слабоумие. Но, може ли да бъде друга реакцията на хора, които масово четат наситено жълти вестници – не се сещам за някой, който да не жълтее поне малко – освен Държавен вестник, май. Гледат “риалити”, но не само се забавляват – колкото и съмнително да е удоволствието, но и вярват на видяното. Една група не иска “путинизация” – не им звучи добре! Друга група иска “бушизация” – може би пък корена е в бушидо, а-а! И двата “лагера” не отчитат очевидното – разликата между двете световни страшилища е само в географското положение... Тази сутрин представителите на четвъртата власт и видни политици показаха в известна степен какъв е механизма на дивотията. Журналистите реагираха със скоростта на нападащ самурай и веднага яхнаха случая – то по това време и тази скука с какво ли да ни заглавичкват и ето ти - мана небесна?! Коритаров и русата му фантазия само погледнах – по телефоните им вече млади и стари квартални експерти дрънкаха каквото се сетят, както обикновено, между другото. Привечер да видите Милен Цветков какъв цирк ще изнесе... Най-свежото бе, че видели “нещо като гъба от ядрен взрив”! Цонева и Бареков не останаха по-назад. Бареков - от  Русе, успя да раздаде задачи на всички институции и граждани и отново ни заля с водопад от акъл – кой, какво и как да прави и то не-за-бав-но! Имаше и интервю с Б. Борисов, който се оказа в епицентъра на взривовете и, в пъти повече от Бареков, раздаваше акъли и оценки. Цонева с трепетен глас го помоли да се пази... Най-разумно се държаха от БНТ и БНР, но това няма да попречи да ни облъчват с глупости насред юлските жеги! Свързах се с приятели, които работят в Кремиковци и на летището – няма проблеми в тези райони. В някои квартали на София взрива се е чул доста силно и повече столичани, отколкото столичанки са получили уплах. Ще им мине... Аварии се случват дори и в Обетованата земя – Съединените американски щати! Уточнявам – някой да не сбърка... Та така. Като хора, познаващи тертипите на политици и журналисти, можем да очакваме буря в чаша вода през следващите дни. Ще се изприказват милион глупости, оценки и прогнози. Няма как – през лятото трудно се оправдават заплати и хонорари. Който иска да слуша, аз вече не’ам нерви... Шоуто продължава!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninaantonova - Не сме готови да реагираме
03.07.2008 09:05
в подобни ситуации. Населението няма никаква подготовка, информация и знания. Това е страшно. Може би трябва да се провеждат поне 2 пъти на годината курсове. Аз си спомням как през 1962 година Гражданска защита правеше симулативни учения. Караха ни с камиони на определени места, всеки знаеше къде да отиде в такива моменти, вкарваха ни за по 2 дни в бункери, където имаше лекарства, вода, храна и всичко необходимо. Сега дори държавата не може да реагира овреме.
Явно Бог ни пази, и все ни праща по някоя "лодка", предупреждава ни, но явно ние сме, както е лафа "хем тъпи, хем упорити".
Приятен прохладен ден. :)
цитирай
2. slavuncho - @turbo4
03.07.2008 09:14
Прав си, за съжаление. Не подценявам ситуацията и не защитавам безхаберието. Дразни ме журналистическата всезнайковщина и самочувствие за познаване на истината от последна инстанция.
При напомпване на паника само можем да си представим какво може да се случи в един 12 етажен блок, в който хората още не са тръгнали на работа... Като политиците не мислят, а вече усилено използват случилото се в предизборните си кампании, поне ние да проявим разум.
цитирай
3. slavuncho - @ninaantonova
03.07.2008 09:22
Такива времена бяха. Студена война. Имахме врагове. Сега няма :) Пък и държавниците ни сега имат друга работа... идват избори! Какво по-важно от това!
Сега слушам бат Бойко какъв самоPR си прави...
Успешен ден и на теб!
цитирай
4. krotalka - Преди години,
03.07.2008 09:29
в Холандия се запали склад за фойерверки. Последиците бяха страшни. Имаше много убити и ранени! Въобще не е безобиден един такъв взрив...
Не съм в София и не мога да преценя какво е положението, но с подобни неща, шега не бива!
цитирай
5. slavuncho - @krotalka
03.07.2008 09:34
Съвсем не е безобиден, но когато работата не е свършена когато трябва, от когото трябва да се нагнетява паника е не по-малко опасно.
цитирай
6. chara - това за глупостите, дето ни очакват
03.07.2008 10:05
постфактум - абсолютно съм съгласна!
за това гледам сутрин ТВ - 15 минути и ... толкова
концентрат от новините според медията и до там ...
всичко останало в повечето случай е бла-бла-бла, губене на време и нечии PR
цитирай
7. valsodar - Реакцията си бе критерий за оценка
03.07.2008 10:36
Първо на нивото на журналистиката у нас, която е тотално вулевизирана, некомпетентна и преследваща като лешояд мърша поредната сенцация.
Второ , нивото на държавност, клонящо към точката на замръзване - липса на адекватност от страна на "гражданска защита" - "знаем че някакъв склад на някакво поделение е гръмнал !"

След като паникьосаха тотално народа се сетиха три часа след събитието да започнат да го успокояват.

България, просто чака своя Х.Уелс, който да я довърши в глупостта й.
цитирай
8. lelya - От сутринта чухме взривовете с мъжа ...
03.07.2008 10:46
От сутринта чухме взривовете с мъжа ми (живеем близо до Пиротска и Д. Петков). Гледах сутрешните блокове и съм съгласна с теб - голяма истерия. Красивото на нашата държава - пародия е, че после отново няма да има виновни.

Сега мернах и нещо от Плугчиева, звучащо като - няма невиновни министри ама чакам прокуратурата и съда. Ами то от умрял писмо, скъпа не се чака.
цитирай
9. gantree - :)))))))))
03.07.2008 11:17
Гувуори Бай Брадър (ББ) - затвурьетиси прузорцитьи, и нидишайтьи. :)))
При поврьеди саобаждайти на http://chelopechene.com. Ако нивиса отваря, тугава значи вечигу няма сиелото, иса убадьети на http://chelopechene.NET
цитирай
10. ledzeppelin - е,
03.07.2008 11:50
вчера ка' се напушихме като оФлюви 'лъзгави с един приятел,когото не съм виждала отдавна и точно за телевизия си говорихме - нашата любима тема,когато няма за какво да спорим.после минахме и през карбуратор,но т'ва не е толкова важно!после решихме,че телевизията не заслужава повече внимание,вдигнахме наздравица и накрая заспахме в автобуса слушайки Dire Straits.

С две думи - кво ти дреме? ..

Аз съм си толкова облъчена,че една нищо и никаква атомна бомба ли ще ме уплаши? Ще се скрия в някой хладилник,както Индиана Джоунс в прословутата 4-та част и нямам грижи.

Иначе постът ти беше доста забавно,иронично и кратко представяне на последните събития.и без това не бях много на ясно какво ТОЧНО е станало.нали съм си жива и здрава.

усмивки! (:
цитирай
11. rembo - Valsodar-Орсън Уелс:))) Е, лет...
03.07.2008 13:28
Valsodar-Орсън Уелс:))) Е, летящите чинии още не са дошли, или дори да са при нас вече, засега пришълците са доста миролюбиви:)))
цитирай
12. анонимен - ufo
03.07.2008 13:36
tova mai be napadenie na ufo.izvanzemnite atakyvat bulgarskite institycii i mira v stranata.kakvi merki da se vzemat -da se svika izvanreden ufo seminar za kontra merki.
цитирай
13. анонимен - ufo 777
03.07.2008 13:40
reakciite na mravkite se nabludavat ot me4kite ,a tehnite reakcii ot lovcite.realnostite se prepletoha ...
цитирай
14. helios - Да, Тази сутрин bTV и NOVA,
03.07.2008 22:07
показаха висока класа самодейна журналистика.
"Зведните" водещи - Бареков, Цолова и Лора Крумова, за пореден път бяха под всякаква критика. Особено любимката ми Лора - с махленското си говорене, скандалната липса на стил в облеклото и поведение пред камерата...да се смееш ли , да плачеш ли... или да си спреш телевизора!
Поздрави за поста, Слав!
цитирай
15. aseng - Марине, къде ги анмери тия БОВ в български складове?
05.07.2008 11:11
Ако Ирак е имал такива и е ползвал във войната с Иран, не значи, че ние имаме в момента.
А по темата ще се появи още много и ще се създава много паника. Нищо ново под пирамидите-навсякъде разни образи използват страховете на хората, за да трупат популярност. Аз лично проспах взрива и смятам да направя същото и с предстоящата масова истерия:)!
А.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200428
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив