Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
13.06.2008 19:53 - Много баби, хилаво дете!
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 988 Коментари: 4 Гласове:
0



Както вървят нещата май и този съюз, в който се включихме, ще отиде в историята с трясък.

Ирландците се събуждат от европейския сън и са на път да прецакат заверата. Дори и да не стане сега, ще се случи скоро. В Евровизията може и да вървят тези номера – основателите се класират без конкурс за финала. В Европейския съюз няма да вървят. Не може да подлагаш на унижение цели народи и след това да се чудиш като мома на хоро: Ох, кой ме ощипа по задника!

Разбира се, нашият политически елит жалее! Днес един от тези гъзолизци написа, че ЕС осигурявал суверенитета и икономическия просперитет на страните-членки. И как става това осигуряване? Като си купуват местните политически елити. Те и за това риват, га ядоа кифтетата си траеха. Чуваше се само доволно мляскане. Нямаше кой да каже истината на хората. Истината за цените. Истината за инфлацията. Както се видя от разпределението и преразпределението на евро-фондовете имало е за какво да си траят. Има и сега за какво да се тресат като в стар москвич по софийските дупки. Но, стига за нашите герои. Наши са си – ще видим какво ще ги правим!

Провала на ЕС се корени в миналото. Историята е позната – от идеята та до сега. Политическите и икономическите цели са ясни. Още от самото начало се оформи елитарен кръг, към който другите страни трябваше да се “присъединяват”. Криво-ляво, докато още работеше механизма “студена война”, още докато те бяха добрите, а ние лошите, “присъединяването”  на “не чак толкова добрите”  вървеше без особени политически и икономически колизии. Спомнете си само как се умъкна Гърция. Политическо решение. Да противостоим на лошите. Та Гърция при влизането си в ЕС не беше и на 1/3 готова от това, което бяхме ние. Присъединяванията на бившите соц. страни също бяха политически решения. Страхът от Русия е жив и основателен. Правят се и опити за политико-икономическо противостоене на другите световни центрове с променлив успех. Та така... Има европейци и по европейци. Преди 1989 г. ни облъчваха, че трябва да се отворят границите, че трябва да има свободно движение на работна сила и капитали и т.н., и т.п. Може ли да запомни човек всички глупости. Та даже и “Харта за правата на човека” си бяха написали. Естествено те я спазваха, ние – не. Интересно е кой я нарушава сега. Тези, които си измислят ограничения, санкции, изисквания и тем подобни, за които и турците преди Освобождението не биха се сетили или тези, които се правят на маймуни за да ги заобиколят?! Защо никой от нашите евродепутати не попита нито един път какво става с тази така развявана “Харта...”?! Ще попита ама батковците бият през ръчичките...

Не съм евроскептик. Обединението на държави в различни региони на света е процес, който няма да бъде спрян от ирландците, та дори и от българите. Европейски съюз ще има рано или късно, но в него страните трябва да имат равни права и задължения. В него трябва да се влиза само с референдум в страната-кандидат като единствено условие, без други врътки и свирки. След влизането на страната тя трябва да приеме единната социално-политическа и икономическа система, действаща в другите страни-членки. След това – каквото сабя покаже!

Да критикуват и дават акъл могат само американският посланик  и Господ!



Тагове:   дете,   Много,


Гласувай:
0



1. bovari - За бабите и детето...
14.06.2008 10:52
Всеки ден чета по един текс за политика. Днес ме грабна заглавието"За бабите...":)))
" Страхът от Русия е жив и основателен. Правят се и опити за политико-икономическо противостоене на другите световни центрове с променлив успех." може би това е най-същественото! Но да не забравяме че Русия има диалог с Европейския съюз, а светът е едно глобално село и екстремизмът и ислямския фундаментализъм не са само зловещ спомен, а и настояще! Да не забравяме!
Каква е алтернативата за България?! Какъв референдум да определя моето бъдеще? Та нали резултатът от допитването ще се определи от гласовете на малограмотните роми и........други лумпени, които са не малко в България.(Не стига че определят вътрешната политика.) Аз не желая това! По-добре да бъдем част от Европа, обединена, преди всичко!, от ценности, отколкото да останем самоопределящи се в нищета!
Друг е проблемът доколко ние съзнаваме обединението на Европа като обединена, обща ценностна система. Ето тук е ролята на истинския елит, на духовниците, на творците, на личностите.
Поздрави!
цитирай
2. slavuncho - @bovari
14.06.2008 11:46
Не съм против членуването на България в съюз на европейските държави. Съюза на южно-американските държави ни е далечко :). Важното е да сме влезли с високо вдигната глава, а не приведени с лъснал задник и крака, уплитащи се в смъкнатите гащи. Тогава някои лондонски вестници нямаше да пишат, че сме на дивата граница на Европа!
цитирай
3. valsodar - То това е само началото :)
15.06.2008 00:44
Га риваха от ЕС да ни вземат неподготвени, ся риват двойно че са ни взели - кой им е крив ?
Най-много да създадем прецедент с първата изключена държава членка на ЕС и гордо да се потупваме в гърдите, че и ний сме дали нещо на света .
цитирай
4. gothic - Е аман от таквоз даване :))))
16.06.2008 17:25
Е аман от таквоз даване :))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200597
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив