Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.05.2008 18:32 - Триумф на българското изкуство
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 897 Коментари: 3 Гласове:
0



Не съм пристрастен към стила евровизия-поп. Снощи все пак реших да се прежаля от нездрав интерес към предварително известния резултат на нашите представители. Но шоуто, поне за мен, започна непредвидено рано.

Изведоха на сцената възрастна дама, която се оказа първата победителка в първия конкурс на Евровизия. Та не чуваше водещите, те не я разбираха, но в един момент наистина се изкефих. Дамата обърка Белград с България. Представяте ли си? В центъра на Београд, на най-голямата сцена, в най-гледаното време някой да изтърси колко добре се чувства в България, между българи – е, те това е катастрофа. Където има сърбин  по света сигурно е сменял цветовете като стресиран октопод, видял най-мрачния си кошмар. Въпреки, че в исторически план в това има много истина.

Но, да се върнем на конкурса. Наистина потресаващи изпълнения. Хора, с вида на 3-то поколение металисти, пееха като славейчета песнички от групата на “Зайченцето бяло” и т.н. Представянето и на “нашите” хора не надмина очакванията. На някой може да му е харесало. На мен не.

Интересното стана след като конкурсната вечер завърши. Мина безумието на рекламите и на “малкия” екран се появиха трима мъже. Драго Чая, DJ-някой си и още Някой си от БНТ. И като се започна една: как нашето изпълнение било най-добро, как публиката оценила най-високо нашата песен и т.н. Трудно ми е да повторя всички изл(а)яни дитирамби. Ако помнех като маймуна – по-малко от 10-тина минути – сигурно щях да повярвам. Но аз видях друго – нашата песен не премина на финала. Когато трябваше да отвори последния плик, водещата няколко пъти попита публиката коя държава иска да е следващия финалист. Въобще не се чуха френетични викове: България!

Е, те това не разбирам! Вместо да се завреш в кучи гъз и да правиш шоу-опити само в личната си тоалетна, отваряш уста като ламя, заедно с още двама като теб и имаш наглостта по БНТ да твърдиш дори, че с това изпълнение си прокарал път и си постлал червен килим за следващите български участници в Евровизия!!!

На български има един израз: Ти го плюеш, той вика, че дъжд вали!

За да спазим етническия мир на турски му викат “Гьонсуратлък”!



Тагове:   изкуство,   триумф,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Това са наш'те създадени от пиари ...
23.05.2008 22:51
Това са наш'те създадени от пиари артисти, известни най-вече с това, че са известни....а за Белград и България...е просто немам думи и образ...
цитирай
2. vladikoff - На мен също ми беше странно как имаха ...
24.05.2008 17:29
На мен също ми беше странно как имаха очи да се хвалят, все едно са спечелили конкурса, а не са ги изхвърлили още на първото изпълнение, ама...
цитирай
3. valsodar - Със закъснение го прочетох, :)))
27.05.2008 12:36
Куриози без край !
Нищо, може пък догодина sms-машинките да ниминират песен с текст, по-дълъг от едно изречение и да отидем поне на финала.
То е ясно , че никога няма да бъдем финалисти - все пак това не е конкурс за песен, а представително гласуване по геополитически интереси.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200582
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив