Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.05.2008 11:03 - За едни мъка, за други радост
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
0



С прискърбие скоро прочетох, че “нашият” американски посланик – г-н Джон Байърли, щял да бъде преместен в Москва[1]. Плачи сърце! На кого ни оставяш, Джон! След всичко, което направи за нас – българите, след всички уроци по демокрация ти си отиваш, но спомена за теб ще остане!

Как да забравя, когато ти на добър български ни учеше що е демокрация, посочваше с пръст нашите слабости – масова корупция, престъпност[2] и какво ли не още. А как посрещаха това нашите политици и медии – записваха си, цитираха те с грейнали лица и не се намери един (1), който да каже, че това е пряка намеса във вътрешните ни работи! Може би сте били в таен сговор с колежката ти Попйорданова, която в най-гледаното време е разтърсвала със справедливи критики американската правна система по CNN, американската корупция и външна политика пред Конгреса... Сигурно е така! Това което е позволено на американският посланик в България трябва да е позволено и на българския в САЩ. Е, че за това не се е чуло тук – ами разстоянието голямо, хората заети в борба за насъщния, пък и има кой да им каже истината и да им посочи пътя.

Очевидно добре си се справил г-н Байърли! Сега мога да кажа само: Радвай се, Русия! Той идва! Идва от страна с най-високата престъпност, най-масова корупция, полицейщина, пред и след изборни измами, задушена демокрация... България ли?! Неее! Тук той само “споделяше” по най-дипломатичния начин как да се борим с тези проблеми. Въпросната страна е САЩ – като нея няма друга на света!

Само ще си позволя една препоръка към руснаците: докато още не е дошъл дипломата вземете, че си сменете президента и премиера. В противен случай може и никой да не разбере, че е бил при вас някоя и друга година. Там да не му е България...



[1] Новина, която почти или направо никак, не бе отразена в blog.bg. Такива пропуски не трябва да се толерират от ръководството.

[2] Не че си ги нямаме, но ако перифразираме един стар лозунг нека “Дипломацията да е дипломатична”!



Тагове:   мъка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200290
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив