Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.05.2008 20:51 - Първомайска Ода за труда... и още нещо
Автор: slavuncho Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1054 Коментари: 0 Гласове:
0



На 1 май за кво да пишеш!? За Труда, разбира се!

Залят от водопад от поговорки, за труда – разбира се, реших и аз да се потрудя върху това постингче. Бъзикам се – труд! Как ли не?! Писането (дори и на постингчета) не е труд. ТРУД е: копането, орането, метало-леенето, овчарлъка, гавазлъка – общо взето всичко, което се прави с ръце, с крака, гръб, гъз, с всичко останало, за което се сетиш, но не и с мислене. Умишлено не пиша “с главата” щото на много трудолюбиви хора тя им служи само за равновесие, в някои случай и за размножаване. Умишлено не пиша и “с разум”, щото що е Разум, а де – що е?!

Има няколко сентенции, за труда – разбира се, които не понасям:

1. с труд всичко се постига! Всичко – зависи какво ти е всичкото. Според мен не повече от нещо между оцеляване и малко под нивото на средната класа. По-нагоре се “постига” не само с труд, но и с това, което е между ушите ни, ако там не е затворена космическата пустота. То според американците не е пустота, щото във всички техни филмчета гърмят с пушки и взривчета из космоса, реват космически двигатели във вакуума, ама кво да ги правиш – американци. Много се трудят, ама акъла – дефицит (и зелените карти не помагат).

2. който не работи не трябва да яде, казваше др. Г. Димитров – имаше го изписано навсякъде: родилни домове, детски градини, класни стаи, заводи, че дори и в научните институти на БАН. Добре, че нямаше презервативи. И там щяха да го напишат и при определени техники щеше да звучи мноооого перверзно! Някои знаеха, че го пише и в Библията, но си траеха...

3. гениалността е 99% труд и 1% талант – за тази максима ми е трудно да си представя идиота, който го е налучкал - като израз. То такава глупост не може и да се помисли, измисли и т.н., и т.п. Не ми се пише на тази тема, че ще ме заболят ръцете, а те са по-нежни от “сухи бебешки дупенца”. Е, те тая реклама е измислена на този принцип...

4. накарай мързеливия на труд – да те научи на акъл. Иронията, вложена в израза е подходяща за наслаждение от ниско ефективни човешки единици, които не са от вида сапиенс. Сигурно е измислена от еректусите, кой знае? От малко, мързеливо Славунче съм знаел – подсъзнателно, че мързеливите бутат трудолюбивите напред, щото им дават най-важното и най-ценното, което имат – акъл! По-късно и до сега - израснал като един добре оформен мързеливец се убеждавам, че и много други мързеливци са достигнали до тази основополагаща идея, която може да се перифразира и така: Помисли добре, преди да започнеш да... даваш акъл някому J.

Ай стига толкова, че както съм започнал ще стане “Война и мир”. Ако желаете, можете да допълните списъка на “мантрите” за/на трудолюбивите празноглавци. И двете са прави, които не се пресичат дори в безкрайността. Лобачевски да си яде ушите – математическата безкрайност е напълно и коренно различна от безкрайността на глупостта.

 



Тагове:   още,   ода,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: slavuncho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 200331
Постинги: 73
Коментари: 735
Гласове: 4041
Архив